Fri frakt på paket från 500 kr | 30 dagar öppet köp

Har du frågor om våra surfskimodeller? ➢ Ring oss på 0531-12540

har du frågor om våra kajakmodeller? ➢ ring oss på 0531-12540

Nelo Surfski - FAQ

Nelo Surfski - allt du behöver veta innan köp

Innan du bestämmer dig för att testa eller köpa en Nelo surfski har du säkert frågor eller funderar hur du ska hitta fram till rätt modell. Vi lyfter upp alla frågor som är relevanta innan köp så att du kan känna dig säker att du inte missar några aspekter som är viktiga inför ditt val av rätt surfskimodell. Läs genom hela artikeln eller hoppa direkt till:

 

▹ Vad skiljer en Nelo surfski från andra surfskis?
▹ Hur hittar jag rätt modell och storlek för mig?
▹ Hur går beställningen till?
▹ Hur och när levereras min surfski?
▹ De vanligaste frågor och våra svar?

 

 

Vad utmärker en Nelo surfski? 

 

Prestation


  

Kortare längd har fördelar

När Oscar Chalupsky tog över som VD för Nelos surfskis gjordes den första radikala förändringen i Nelos surfskikoncept. Längden kortades ner för alla modeller. Tillsammans med andra ändringar gjorde det att båtarna blev både snabbare och stabilare. Den kortare längden medförde att båtarna ligger bättre i vågor och att de gick snabbare att accelerera. Det får läggas till att den förbättringen har gjorts på en nivå som redan var hög från början. Den våta ytan minskas i alla farter och skrovet har ett mindre motstånd i vattnet. Manövrerbarheten förbättrades avsevärd. En surfski som är lättare och mer exakt att styra ger både en bättre upplevelse för stunden och snabbar på inlärningsprocessen när du lär dig att navigera din båt i downwind paddling. Kortare längd medför dessutom lägre vikt på båten och ett starkare skrov, två fördelar som du har fördel av när du paddlar och när du hanterar din surfski på land. Samtidigt som längden reduceras optimeras även vindmotståndet av en surfski vilket ger fördelar både på havet och för paddling på plattvatten.

 

Ny skrovdesign för mer fart

Den nästa stora förbättringen kom i början på 2020 när Nelo presenterade sin nya skrovdesign för surfskimodllerna 520, 550 och 560 samt den nya modellen Nelo 540. Konceptet bakom denna innovation heter negativ rocker* och innebär att skrovet har ett konkavt (negativt böjd) parti som börjar i mitten på skrovet och löper ut mot aktern. Detta ändrar vattenflödet under skrovet på så sätt att aktervågen som i vanliga fall uppstår efter en båt stiger upp tidigare och lyfter den egna aktern istället. Principen är samma som du utnyttjar när du paddlar på en annan kanotvåg för att lättare kunna hålla farten. Hur det fungerar i detalj kan du läsa här. Designen förbättrar samtidigt stabiliteten, både direkt och indirekt. Den direkta effekten kommer från en sitsposition närmare vattenytan (med bibehållen bra sittställning) och formen av skrovet i mitten på surfskin. Den indirekta effekten blir större ju mer fart båten har genom det ändrade vattenflödet under skrovet som ger ett litet undertryck vilket förbättrar greppet på vattnet.
 
*rocker är böjningen i kölet från fören till aktern

 

Ergonomi


Mer komfort

Sittställningen och utformningen av sittbrunnen är en viktig aspekt när du väljer surfski. Sittkomforten har fått hög prioritet när Nelo designade sina surfskimodeller. Det profiterar du på oavsett kunskapsnivå. Lutningen bakom sitsen känns precis rätt så att du får stöd utan att rörelsefriheten påverkas. Positionen för fötterna är lägre än i de flesta andra surfskis på marknaden. Den komfortabla sittpositionen gör stor skillnad när du ska paddla länge. Nästan alla Nelo modeller kommer i olika storlekar så att du har fördelen att kunna välja en surfski som passar för din storlek.

 

Bättre paddling

Det kompakta däcket på en Nelo ski medför alltid en bättre paddelposition. Isättet av paddeln blir närmare ideallinjen vilket hjälper för mer kraftöverföring i varje paddeltag. Den fantastiska sittergonomin ger optimal röreldeförmåga. Det gör att du får en bättre paddelekonomi och minskar risken för skador eller slitage. Höjd och utformningen av sitsen underlättar också reentry, att komma upp på surfski från vattnet efter en kantring. Efter du har lärt dig tekniken kommer du känna dig tryggare än i många andra märken att du kommer klara instigningen från vattnet.

  

  

Kvalitet & design


Konstruktion & produktion

Nelo har en lång erfarenhet och tradition i tillverkning av kanoter. Alla båtar tillverkas i egen fabrik nära Porto i norra Portugal. Det ger Nelo möjlighet till bättre kvalitetskontroll, förbättringav produktionsprocesser och arbetsiljö för de anställda samt kortare innovationscykel. Material och tillverningskvalitet är det bästa du kan förvänta dig för en surfski. Produktionsmetoderna är exakt samma som företaget använder för sina olympiska racingkajaker. Det innebär fördelar som one-piece-konstruktion, en båt som är helt utan söm och ger starkare integritet för skrovet. Du kan välja egen färg och design för din surfski. Produktionsprocessen inkl frakt hem till dig går inom bara några veckor. Mer om beställning och leverans kan du läsa i våra FAQ längre ner på sidan.

 

Detaljer

Alla detaljer i Nelos surfskis är beprövade, välfungerande och lätt och intuitivt att använda för dig som paddlare.
Justerbart fotstöd - fotstödet är lätt att förflytta och kan lutas till olika vinklar. Ett stabilt och bekvämt mothåll med neoprenöverdrag ingår.
Självläns - en De Brito bailer som har tre lägen. Den är lätt att operera med hälen utan att du behöver släppa paddeln.
Bärhandtag - infällda bärhandtag i båda sidor i sittbrunnen underlättar hanteringen av din surfski på land när du bär den ensam
Styrning - styrsystemet är lätt att justera från sittbrunnen för att kunna ändra känsligheten efter förhållanden. Ett extra plattvatten roder föjer med.
Vågbrytare - vågbrytaren är i lätt kolfiber och kan enkelt monteras utan verktyg.

 

 

Hitta rätt modell & storlek


Info på hemsidan

Nelo har gjort det lättare än någonsin att hitta rätt modell utifrån din fysik, dina ambitioner och din paddelerfarenhet. Medan Nelo 520 är en klar instegs surfski och fungerar för alla som har testat paddling kommer du som har mer paddelerfarenhet snabbt känna igen dig i någon av de intermediate modeller Nelo 540 och Nelo 550. Nelo 560 är däremot en ren elit surfski och kräver både balans och erfarenhet. De nya storlekarna ger ett mycket bra vägval när det gäller att hitta rätt surfski för din vikt. Du hittar all a rekommendationer angående svårighetsgrad och viktklasser i produktbeskrivingarna för Nelo surfskis.

 

Provpaddla

Vi brukar ha alla modeller hemma för provpaddling. Kontakta oss gärna om du har frågor. Du har möjlighet att testa direkt vid våra visningslokaler i Bengtsfors på Dalslands Kanal. Du kanske vill kombinera det med en coaching i paddelteknik. Du är också möjlighet att testa hemma hos dig. Vi kör en demo tour på våren och kan annars kombinera visning med tävlingsbesök och leveranser av andra kanoter.

  

 

Hur beställer jag?


Beställningen lägger du enklast med hjälp av vårt orderformulär. Så kan du vara säker att du har fyllt i alla uppgifter vi behöver för din beställning. Du kan inte göra fel. Är det något som inte stämmer hör vi av oss. En kopia av beställfomuläret skickas direkt efter orderläggning till din e-post. Läs genom den och bekräfta eller ändra. Först efter det steget kommer vi lägga din beställning hos Nelo och du får en orderbekräftelse av oss. I den kan du kolla upp alla detaljer en gång till. Om du ändå tycker det känns enklare kan du bara dra iväg ett mejl till oss med din beställning. Mejladressen hittar du nedan. Om du har frågor ringer du oss direkt. Vi kommer hjälpa dig med dina frågor.

 

Telefon: 0531-12540

E-post: info@dietz.se

 

Beställformuläret hittar du i webbutiken direkt på sidan för varje modell. Använd Beställ-knappen. Här kommer du direkt till .

  

Hur går leveransen till?


Din surfski produceras i all regel inom 6 veckor. Mest går det faktiskt snabbare. När beställningen är lagt får du ett mejl av oss med en kod som du kan registrera din surfski med på Nelos hemsida. Det ger dig fördelen att du får en direktavisering från fabriken när din ski är klar för leverans. Du får även en bild av den via mejl. Transporten skickas med lastbil från Portugal till oss. Alla kanoter och surfskis förpackas säkert i egna lådor. Eller så får vi en direkttransport med bara kanoter i lastbilen som lastas och säkras av Nelo medarbetare vid fabriken. Om du väljer leverans till dörr levererar vi din surfski personligen inom två veckor efter ankomst till oss. Mest levererar vi dock redan inom tre dagar. Vi erbjuder frakt till dörr inom hela södra Sverige upp till ca Mora/Gävle för 500 kr.

  

 

Nelo Surfski - De vanligaste frågor innan köp och våra svar


 

  

Frågor om surfski allmänt

I en surfski sitter man i en öppen skålad sits som är helt integrerad i däcket. Sitsen är så pass djupt integrerad i formen att du nästan sitter på botten. Fötterna har du i de flesta modeller något djupare än sitsen vilket ger en mer upprätt sittställning och mer kraft i paddeltagen. Mellan sits och fötterna har du en 'bulb' (en rundning) som är där för att minska volymen på vattnet som kan fylla sittbrunnen när du paddlar i vågor. Vattnet töms under farten genom en självläns som sitter vid fötterna. En fotplatta ger bra stöd för att förbättra balansen och bättre kraftöverföring vid paddlingen. De flesta märken erbjuder fotremmar på fotplattan som ger mer kontroll. Nelo ernjuder tom valet mellan fotrem och ett fast integrerad pull-bar. Styrningen sker med två fotpedaler som sitter uppe på fotstödet. Rodret sitter under skrovet (det finns släproder som tillval). Styrningen sker enbart med rodret, inte med paddeln.

Precis som motions & racingkajaker finns surfskis i olika stabilitetsgrader. En surfski som passar nybörjare är mest något långsamare än en stabil motionskajak som Nelo Viper 60. Hur mycket långsamare beror på vilket modell och märke du tar. En Nelo 520 (som är Nelos mest stabila komposit surfski) ligger fasktiskt ungefär i samma hastighet som en Viper 60. När det gäller snabbare (och rankare) surfskis kan de ha ungefär samma marschfart som en riktigt racingkajak. En kort sprint i hög hastighet skulle dock en racingkajak vinna, skrovet på en racingkajak är helt enkelt optimerad för dessa hastigheter. Med Nelos ny skrovdesign kommer du dessutom få ut lite mer hastighet av samma skrov som förra modellserien. Detta gäller i direkt jämförelse med motions/racingkajaker på plattvatten. Jämför man med havskajaker är surfskis generellt snabbare. Vill du få ut optimal hastighet av din surfski ska du tänka på att inte välja för rank modelle för det användningsområden den är avsedd för samt öva på din paddelteknik.

Provide the answer to the question here.

Den absolut nödvändiga utrustningen består av vingpaddel, säkringslina (leg leash) och flytväst (gärna i synlig färg). När det gäller paddelkläder har du ett ganska bredd spektrum av möjligheter. Om du paddlar från maj till september kommer du ganska långt med neoprenskor, neoprenbyxa, en överdel i neopren eller en lättare paddeljacka. För höst och vår rekommenderas torrdräkt eller en kombination av torrbyxa/jacka samt paddelhandskar. Skaffa dessutom gärna ett vattentät fodral till mobiltelefonen för att kunna ta med den.

För att transportera din surfski på biltaket räcker ett vanligt biltakräck samt lite tillbhör. Om du bara behöver transportera den korta sträckor i låga hastigheter kan du lägga den upp och ner på själva takräcket. Använd gärna lite rörisolering elle en bit liggungderlag som skydd mellan holm och surfski. Har du långt avstånd mellan holmarna (t.ex VW-Bus) räcker den varianten även för transport på långa sträckor. I övrigt rekommenderas det någon sort av hållare. Antingen en version som anpassar sig till skrovet eller vertikalholmar. Vertikalholmarna gör mest att båten ligger stabilt och inte föflytter sig vid sidvind. En riktigt kanothållare skyddar båten bättre. Om du transporterar den med eller utan fodral är personlig val, men ett fodral eller en strumpa ger bra skygg mot både smuts, salt och stenskott. Glöm inte att stänga självlänsen vid transport eller hantering på land.

nvänd vingpaddel. Vingpaddlar ger dig en effektivare paddelteknik som är lätt att lära sig även om du har paddlat länge med en vanlig havskajakpaddel. Läs gärna vår guide för att välja rätt form och storlek på paddeln (för surfski rekommenderar vi modellen Jantex Gamma Rio eller Jantex Gamma Rio med förstärkt bladkant). Rätt längd kan du enkelt räkna ut här. Om du är osäker med storleken kan du kontakta oss direkt. Vi hjälper sig att hitta rätt.

I idealfallet kan du förvara din surfski i kanotklubben eller i din garage där den är skyddad mot solljus och frost. Lyckligtvis är alla Nelos surfskis något kompaktare i längd vilket gör det lätt att förvara. Du kan hänga den i remmar under taket för att spara plats, ha ett räcke på väggen eller även lägga den på golvet. Lägg gärna rörisolering under eller ett liggunderlag. Att förvaring utomhus också bra. Den ska dock skyddas från UV ljus. Lägg den i skuggan eller använd ett fodral. När du förvarar den utomhus på vintern (eller inomhus i ej uppvärmda utrymmen) ska du kontrollera att den är torrt på insdian. Om du har en surfski i PE plast får den inte hängas upp in handtagen. PE kan ge efter och materialet deformeras när den hänger så länge.

Det finns stabila surfskis som är tänkt för ovana paddlare. Om du har vanlig balans och rörelseförmåga kommer du klara en Nelo 510eller Nelo 520 på plattvatten och mindre vågor utan problem. Din balans kommer bli bättre ju mer du paddlar och du kommer även bli mer erfaren för att kunna navigera i olika förhållanden.

Att träna upp balansen beror på olika faktorer. Din ålder, hur mycket du vågar utsätta dig för nya utmaningar, efarenhet i andra idrotter och hur mycket möjlighet du har att komma ut och paddla. Balansen är dock specifikt, det betyder att om du t.ex är gymnast med mycket bra balans, kommer ändå inte kunna paddla en rank kajak eller surfski från början. Men du kommer förmodligen göra snabbare framsteg än andra. Att verkligen lära sig behärrska en surfskimodell som känns alldeles för rank i stunden kan ta flera år. Köp därför gärna en modell som du kan avända från böjan i de förhållanden du tänker använda det. Allt annat kommer leda till besvikelse och frustration i längden. Om du ska paddla på havet är det ännu viktigtare att du vöäljer en modell du klarar i olika förhållanden.

Tack att du lyfter upp den frågan😉. Både surfskipaddling, kajakpaddling och SUP-paddling är faktiskt ett mycket bra komplement för längdskidåkare. Om du vill veta mer är du välkommen att kontakta Christian direkt. Christian är paddeltränare och kommer hjälpa dig med dina frågor.

Alla Nelo surfskis i komposit är byggda i en blanding av kolfiber och Kevlar av den bästa tillgändliga kvaliteten (det finns stora skillnader framförallt på kolfiber). Tillsammans med Nelos konstruktions och tillverkningsmetoder får du en surfski som är styvar och tåligare än många andra modeller. Samtidigt väger en Nelo surski bara 11 - 12,5 kg. Den klarar vanlig förekommande belastningar under paddling eller reentry utan inskränkningar. Men en surfski är inte byggd för att tåla hårda eller upprepade stöt mot hårda föremål eller att dras över stenar. 

Självlänsen tömmer vattnet när du paddlar genom ett undertryck som uppstår i öppningen. Vid en fart på ca 8 km/h eller snabbare (det är lätt paddling) fungerar principen och tömmer din surfski på några sekunder. Nelo använder De Brito bailer som har tre lägen - öppet, halvstängt och stängt. Du kan operera självlänsen med hälen utan att behöva pausa i paddlingen. Vid låg fart eller paus kommer vattnet rinna in igen. Man brukar ha länsen stängd i början av paddlingen och öppnar den först när vatten har hunnit komma in genom vägskvalp för att minska motstånd i vattnet. En öppen läns har dock bara lite motstånd i vattnet som knappt är mätbart.

Definitivt ja. Om en surfski kommer fungera bättre än en motionskajak beror dock på olika faktorer. Om du redan paddlar en rank motionskajak eller en racingkajak har du förmodligen paddlat i flera år. När du kör kajaktävlingar vill du ha en kajak som är tillåten. Surfskis är tillåtna i motionstävlingar samt i den Svenska Mastersklassen i kanot. Men de är inte tillåtna i andra sanktionerade klasser på regattor. Om du känner dig stabilt i din racing eller motionskajak under vanliga förhållanden vill du säkert inte missa att kunna sitta lite högre och att vara varmt under kapellet i kalla förhållanden. Att träna i en surfski har dock andra fördelar. Vi alla vill gärna kunna paddla i lite rankare båtar än vad som egentligen vore lämlpig för oss i början. Om du tränar i en surfski på plattvatten är det mest inga problem om du trillar i, det är bara att hoppa upp igen och fortsätta. En kajak behöver du ta till land (simmandes) och tömma den för att kunna fortsätta. Att komma upp i en surfski igen fungerar lika bra oavsett hur långt från land du befinner dig, i en kajak måste du hålla dig nära land (i alla fall så långt som du säkert kan simma i rådande förhållanden). Nelo surfskis har en kortare längd och ett kompakt däck vilket gör att du har ungefär lika bra teknik och fart som i en motsvarande motionskajak. Om du bara ska ha din surfski för träning på plattvatten eller skyddade förhhållanden, som Stockholms skärgård, rekommenderar vi i första hand Nelo Viper 46 Ski. Vill du ha en tryggare surfski fungerar Nelo 520eller Nelo 510 mycket bra som tränings-skis. 

Frågor innan köp

Vilken surfski som passar dig bäst beror på olika faktorer - din vikt, stabiliteten du behöver och vad du ska använda den till. De flesta Nelo modeller finns dessutom i tre olika storlekar. Du kan förlita dig bra på viktrekommendationerna som finns på hemsidan. När det gäller stabilitet erbjuder Nelo allt från surfski för nybörjare till elit. Nelo 520 är en instegs surfski. Nelo 540 och Nelo 550 är för dig som redan har erfarenhet i surfski och Nelo 560 är en elitmodell. Nelo 510 är en ski i PE plast som här ungefär samma stabilitet som en 520 och är lämplig både för nybörjare och erfarna paddlare. Det som gör den speciellt är det tåliga materialet och packutrymmet. Det gör den till en av dem mest flexibla surfski-modeller på marknaden som är dessutom mycket rolig att paddla. Viper 46 Ski är en tränings-surfski för både plattvatten och skärgårdsmiljö. Den har samma skrov och fart som en Viper 46 motionskajak och är lämpilg för ambitionerade nybörjare på plattvatten eller erfarna paddlare i växlande förhållanden. 

Det korta svaret: Förmodligen stabilare än vad du önskar dig. Det långa svaret: Det beror på - Om du ska paddla på havet kommer du i början säkert paddla mest i lugna förhållanden. Ju bättre paddlare du blir desto mer vill du paddla i vågor, t.ex köra en downwind. Det innebär att du behöver en stabilare surfski. Det betyder att även om du blir stabilare i din surfski över tid behöver du mer stabilitet i.o.m att du kommer paddla i svårare förhållanden på sikt. Det betyder att en ski som passar dig för tillfället kommer kännas rätt för dig ganska länge. Du behöver inte vara rädd att du 'växer'ur den snabbt. Lite annorlunda är det om du tänker använda din surfski bara för träning i skyddade förhållanden, alltså plattvatten och skyddat innerskärgård som t.ex i Stockholm. Om du har paddlat surfski eller motionskajak tidigare kommer du känna vilken stabilitet som känns rätt för dig. Går efter din känsla och preferens. Om du är ny till paddling och känner att en surfski känns rank men går att behärrka så är det okej om du är beredd att acceptera en inlärningskurva och om du komemr paddla regelbundet och därmed kan förvänta dig en utveckling. Men uppskatta din egen utvecklingspotential med försiktighet. Det händer helt enkelt sällan att någon tycker retrospektivt att han/hon har köpt för stabil kajak eller surfski. Däremot är en för optimistisk uppskattning av den egna utvecklingen det vanligare alternativet.

Om du ska paddla med din surfski på havet: Ta den stabilare.

Om du ska bara träna på plattvatten: Listen to your heart.

Generellt ska du ha ML om du väger under 75 kg. L är för dig mellan 75 och 90 kg. XXL är för alla som är tyngre. Om du har breda höfter eller höftben får du eventuellt gå upp en storlek. För långa och smala personer är det bara mening att gå upp i storleken om benlängden i den större version blir längre. Här är en sammanställning:

510: Benlängd 86 - 103 cm.
520: ML har kortare benlängd (77 - 99 cm). L och XXL har samma benlängd (90 - 107 cm).
540: Finns för närvarande bara i L. Uppgifterna om mått kommer snart.
550: Benlängd 90 - 108 cm. Uppgifterna för ML & XXL kommer snart.
560: Benlängden är samma för alla storlekar. 90 - 106 cm.

Välj underliggande roder så länge du inte har en väldig bra anledning för att välja släproder (till exempel användning för tävlingar i fors). Om du funderar på släproder p.g.a risk för grundkontakt vid vanlig paddling på insjö eller skärgård rekommenderar vi att använda det medföljande plattvattenroder. Rodret har samma form som ett maratonroder för racingkajaker där grundkontakt också kan förekomma. Materialet är något mjukare. Formen gör att aktern på din surfski lyfts upp istället för att det tar tvärstopp. Med detta roder har du en bättre styrförmåga än med ett släproder. För paddling där man vet att grundkontakt kommer ske regelbundet rekommenderar vi Nelo 510 som byggs i tålig PE plast och är förberedd för släproder.

Det går bra att komma igång med paddling utan personlig coaching. Vi rekomemnderar att du letar efter några filmer med tekniktips. Till exempel har Nelos Oscar Chalupsky en online kurs med en mängd paddeltips för surfski. Om du vill du komma igång med din paddelträning snabbt och säkert, kan du boka coaching hos oss.

Packvolymen är ca 90-100 liter därav ungefär hälften fram och häften bak. För att sätta det i relation - en stor vandringsryggsäck har ca 70 - 80 liter. Volymen är alltså inte den begrändande faktorn om du vill använda den för att paddla turer med övernattning. Lastkapaciteten måste dock tas hänsyn till för tyngre personer. Om du inte väger mer än ca 85 kg kommer du inte uppleva några begränsningar där. Men väger du mycket från början rekommanderar vi att packa lätt, speciellt om du kommer paddla på havet.

Det går inte att få packluckor i en Nelo surfski i kompositmaterial. Luckor försämrar integriteten av skrovet avsevärd. En surfski som fortfarande vore styv och stabil med packluckor skulle väga betydligt mer.

Om du har möjlighet för provpaddling är det alltid bra att göra det. I övrigt kan du dock förlita dig på att våra surfski-modeller är så som det beskrivs i produkttexterna och i andra artiklar här på hemsidan samt på Nelos hemsida. Vi försöker att ge så mycket information som möjligt så att du kan känna dig tryggt även om du inte kan eller vill provpaddla din nya Nelo surfski innan du beställer den. Om du har ytterligare frågor är du välkommen att ringa eller mejla oss. Vi hjälper dig att hitta rätt modell.

Du har flera alternativ för provpaddling. Du kan alltid testa i våra visningslokaler vid Dalslands Kanal i Bengtsfors. Kontakta oss gärna innan du kommer. Vi kommer erbjuda olika testmöjligheter under hela säsongen. På våren kör vi en Nelo Demo Tour med alla modeller. Men vi kan även kombinera provpaddling med leveranser av andra kanoter och tävlingsbesök. Allt du behöver göra är att anmäla dig. Vi kommer informarea dig när vi kommer vara i din närhet för provpaddling.

Anmäl dig här

Provide the answer to the question here.

Du får din surfski inom åtta veckor från beställning. I de absolut flesta fall går leveransen snabbare. Nelo 510 brukar vi lagerhålla. De kan beställas i webbutiken (du ser lagersaldot) och skickas omgående från lager i Sverige.

Du har möjlighet att hämta din surfski i vårt lager i Bengtsfors i Dalsland. För 500 kr levererar vi till dörr inom hela södra Sverige upp till ca Mora/Gävle. Leveransen gör vi själv för att undvika transportskador. Vid leverans hjälper vi dig att montera rodret och kör en kort genomgång. Om du beställer en Nelo 510 i webbutiken skickas den med DHL. Leverans är ca en vecka från beställning.